Wat is groeipapier?

Groeikaarten, bloeikaarten… Het maakt niet uit hoe je ze noemt. Het zijn zaadjes verwerkt in geschept papier waar bloemen uit groeien als je ze plant. Mijn tekeningen en ontwerpen worden op het groeipapier gedrukt zodat ze als wenskaarten gebruikt kunnen worden. Je kan jezelf natuurlijk ook een groeikaart cadeau doen en het bijvoorbeeld eerst ter decoratie gebruiken. Als je er op uitgekeken bent plant je het in de tuin en ben je in afwachting van prachtige wilde bloemen!

lekker duurzaam

Groeipapier is duurzaam geproduceerd papier. De zaadjes van wilde bloemen in de kaarten zorgen voor bloemen en daar maken we de bijtjes weer blij mee! Want zonder bijen geen honing en veel minder fruit!

Heb je geen tuin of alleen maar bestrating? Haal een stoeptegel uit je tuin en plant het kaartje in de aarde. Of plant ze in een pot op je balkon.

planten maar!

Leg het kaartje ongeveer 3 cm onder de aarde in de tuin, in een border of in een pot. Dek het kaartje af met 3 cm aarde en geef het iedere dag een beetje water. Na een week beginnen de zaadjes te ontkiemen. Het kaartje kt worden. Zorg voor voldoende licht en water en geniet van de bloemen!